Harjan – Utrecht

Wát hebben wij genoten van deze Sushi workshop. Workshop dekt eigenlijk de lading niet, het was eerder een wervelende avondvullende Show! Rie was extra goed gehumeurd omdat ze lekker dicht bij huis in Utrecht aan de slag mocht. Normaal stuurt haar man – die ook haar manager is – haar het liefst zo ver mogelijk weg zei ze, maar dit keer was dat niet gelukt. Met haar humor wist ze het ijs al snel te breken en toverde ze steeds een lach op onze gezichten. Leerzaam was het ook. Wist je dat Japans een relatief makkelijke taal is om te leren spreken? Onder andere omdat de zelfstandige naamwoorden in het Japans geen lidwoorden en geen meervoudsvormen kennen. “Twee vrouwen” is gewoon “twee vrouw” bijvoorbeeld. Dat voor Japanners de kwaliteit van de Tamago (zoete omelet) een restaurant maakt of kraakt? Dat je in Tokio gerust je laptop, mobiele telefoon en andere waardevolle spullen op een tafeltje achter kunt laten om een stukje te gaan lopen? Dat je in plaats van gourmetten ook kunt sushimetten. Enzovoort…. We hebben veel geleerd over Japan en zijn cultuur en willen nu eigenlijk maar één ding … het land een keer bezoeken. We hebben ook geleerd om zelf Sushi te maken. En eerlijk gezegd….op het eindresultaat waren we best wel trots! Mocht je nog twijfelen, niet doen, gewoon boeken. Deze workshop is zijn geld dubbel en dwars waard.

Rie San.. ありがとうございます

Groetjes,
Cindy San, Mare Chan, Jasmijn Chan en Harjan San